V Olomouci proběhl teambuilding dobrovolníků

OLOMOUC. Dobrovolníci Projektu SPOLU se zúčastnili pravidelného teambuildingu. Jeho cílem bylo zvýšit motivaci SPOLařů a blíže poznat své kolegy-dobrovolníky. Teambuilding proto nabídl řadu aktivit ... zaměřené byly například na zhodnocení proběhlého semestru, sdílení zkušeností, zážitků, spolupráci, komunikaci a podobně.

Více nám napsala koordinátorka olomoucké pobočky SPOLU Marie Hájková:

"Jednotlivé aktivity byly skupinou přijaty velmi dobře. Dobrovolníci například sepsali, co všechno mohou pacientům v rámci SPOLU nabídnout. Uvědomili si přitom, jak a v čem mohou pomoci ... a že opravdu pomoci mohou. Ve dvojici si účastníci vyzkoušeli také doprovázení člověka v krizi. Na závěr si každý vytvořil vlastní myšlenkovou mapu, která mu má sloužit jako motivace do budoucnosti. Celkově byly zpětné vazby na teambuilding velmi pozitivní."

 

Dobrovolníci dostali za úkol vytvořit plakát, který by vyjadřoval to, co ve SPOLU dělají.

SPOLaři se rozhodli na plakát znázornit loď, na níž je napsáno, co vše mohou dobrovolníci klientům dát. Pak udělali maják. Loď přitom cestuje k majáku. Na cestě jsou však vidět různé kry, které se loď snaží obeplout, přičemž na této cestě ji doprovází právě SPOLaři, kteří cestu různě "osvětlují". Snaží se rozhánět tmu. Ale všechny kroky dělá loď sama... :)

Líbil se ti článek? Sdílej ho se svými přáteli!