(Mini)konference a oslava 6 let Projektu SPOLU se vydařily!

13. listopadu 2018 jsme uspořádali historicky druhou Minikonferenci Projektu SPOLU. Nakonec vlastně ani až tak "mini" nebyla - program probíhal od 9 hodin ráno až do 18. hodiny a obsahoval 6 workshopů a 8 přednášek či besed.


Workshopy připravily koordinátorky týmů Projektu SPOLU: koordinátorka drama-týmu Tereza Krausová, koordinátorka muziko-týmu Zdena Nováková, koordinátorka kognitivních tréninků Anežka Ondráčková a koordinátorka relaxací Tereza Červinková, tanečně-pohybová terapeutka Bc. Markéta Hermannová a destigmatizační specialistka Mgr. Barbora Hubená.
Přednášek a besed se ujaly tanečně-pohybová terapeutka Bc. Markéta Hermannová, peer-konzultantka Marie Hodaňová, členky reformního projektu Destigmatizace Bc. Markéta Hovorková a Mgr. Barbora Hubená, psycholožky Mgr. Klára Rouchalová a Mgr. Hana Sedláková, klinická psycholožka PhDr. Mgr. Milena Blažková a psychiatrička MUDr. Zuzana Špačková.


Všechny příspěvky se týkaly duševního zdraví a péče o něj, duševních nemocí a jejich destigmatizace, terapie a práce specialistů pomáhajících lidem s duševním onemocněním.

Většina workshopů měla naplněnou kapacitu a odpoledních přednášek se zúčastnilo také mnoho posluchačů. Někteří další okny nakukovali do atria a přišli se zapojit, když se naše přednášky rozléhaly po chodbách celé Fakulty sociálních studií.

Muziko workshop (Zdena Nováková)

Drama-trénink (Tereza Krausová)

Kognitivní trénink (Anežka Ondráčková)

Tanečně pohybová terapie v psychiatrii i běžném životě  (Bc. Markéta Hermannová)

Relax (Tereza Červinková)

Život s hlasy (Marie Hodaňová)

Pojďme zreformovat péči o duševní zdraví: co můžete udělat VY?! (Bc. Markéta Hovorková a Mgr. Barbora Hubená)

Stigma duševní nemoci, proč o něm musíme mluvit a jak proti němu bojovat (Mgr. Barbora Hubená)

Nábor dobrovolníků Mind the Mind (Eliška Konrádová a Jana Ondráčková)

Jak se zkusit stát klinickým psychologem a užít si to (Mgr. Klára Rouchalová)

Terapie zaměřená na řešení v praxi (Mgr. Hana Sedláková)

Představení profese: Klinický psycholog (PhDr. Mgr. Milena Blažková)

Jak bojovat za duševní zdraví a sám o něj nepřijít (MUDr. Zuzana Špačková)


V tematice duševního zdraví a péče o lidi s duševními potížemi jsme pokračovali i na oslavě 6. narozenin Projektu SPOLU. V začátku členové organizačního týmu Mgr. Radim Koníček, Mgr. Klára Rouchalová a Bc. Markéta Hovorková s paní psycholožkou Mgr. Barborou Valkovou vzpomínali na začátky Projektu SPOLU i na jeho další vývoj a společně s dalšími spolaři se radovali ze současné situace a vývoje Projektu. Debatu následoval přípitek, koncert kapely HMYZZ, po jejímž vystoupení jsme volnou zábavu narušili ještě bohatou tombolou.

Beseda o počátcích a vývoji Projektu SPOLU s Mgr. Barborou Valkovou


Potom bylo tak živo, že na fotku došlo až pozdě, kdy většina lidí už odešla...


Děkujeme moc vám všem, kteří jste se do příprav příspěvků na minikonferenci, ale i příprav oslavy zapojili, vám všem, kteří jste se přišli vzdělávat a bavit se, vám všem, kteří máte rádi a podporujete Projekt SPOLU!
Dále děkujeme Masarykově univerzitě za poskytnutí prostor a bohatou tombolu, do které významně přispěl i Národní ústav duševního zdraví, jemuž děkujeme taktéž.
Náš dík patří i kapele HMYZZ, která již podruhé zajistila kulturní program naší oslavy.
Velký dík zaslouží také koordinátoři Projektu SPOLU, Radim Koníček a Markéta Hovorková, kteří celou akci zorganizovali.

Líbil se ti článek? Sdílej ho se svými přáteli!