Support us Join us

Čtyři studentky psychologie z Projektu SPOLU se zúčastnily konference mladých psychiatrů YPNM2017. Jaké mají dojmy?

Na konci září proběhla v Praze konference 6th Young Psychiatrists´ Network Meeting. Zúčastnily se jí také 4 dobrovolnice Projektu SPOLU: Lenka Rozkovcová, Martina Pourová, Iva Lapšanská a Jana Musálková. Jaké si odnesly dojmy? :) 


 

Lenka: "Byla jsem z toho hrozně moc nadšená. Přišlo mi, že hodně přednášek se snažilo zpracovávat témata z netradičních a nových úhlů pohledů... V hlavě mi nejvíc uvízlo přerámování deprese jako adaptivní reakce, o tom pořád ještě přemýšlím a ještě víc mi to nabourává učebnicové chápání psychických poruch, což je z mého pohledu jedině dobře. Ale jinak úplně mimo program nejvíc oceňuju, že na akci týkající se duševního zdraví zajišťoval catering zrovna Fokus. A díky tomu umístění u jídla jsem se nejenom moc dobře najedla, ale přirozeně jsem měla prostor na to nenuceně mluvit s lidmi z Fokusu o jejich životě obecně, ale i třeba o tom, co pro ně znamená koncept recovery, jak vnímají CDZky, o reformě psychiatrické péče... A mám pocit, že mně osobně tohle dalo nejvíc:)"

 

 

 

Martina: "Bylo to super a fakt bych vyzdvihla skvělou a chutnou práci Fokusáků! Byli boží (a teď nemyslím jenom jídlo) a fakt se mi líbí, že je tam pozvali...více takových akcí a spoluprací https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png! Trochu mě vyburcovalo prohlášení jedné přednášející, že nejlepší terapeutická a jediná funkční terapie pro práci s adolescenty (a v další přednášce k tomu přidala i práci s lidmi po traumatu) je KBT...úplně pominula working aliance a další fenomény, které mají vliv....ale možná se v tom prostě promítá pohled mediků na terapii a fakt, že KBT je jedna z mála terapií s měřitelnými výsledky... vidím v tom velký potenciál, kam dále se lékařská péče dá posunout, když se budou zvažovat i další směry a více aspektů terapeutické práce a základů terapie jako takové."

 

                                                 Bývalý ředitel divize Duševního zdraví Světové zdravotnické organizace prof. Norman Sartorius

                                                               Bývalý ředitel divize Duševního zdraví Světové zdravotnické organizace prof. Norman Sartorius

Iva: "Na konferencii ma zaujalo mnoho vecí. Rôznorodosť prezentácií, ako aj ich rozdielne formy zabezpečili maximálne využitie času na nazbieranie nových poznatkov. Najviac ma oslovili Free Paper Sessions. Tie ponúkali väčšie množstvo prezentujúcich, ktorí napriek krátkemu času vyhradenému na prezentáciu ponúkli veľké množstvo informácií na rôzne témy a priblížili tak aj ich oblasť záujmu."

 

 

 

 

Jana: "Za mě skvělý zážitek, měla jsem pocit, že akce jako je tato přispívá ke spolupráci odborníků z různých odvětví, už svou organizační stránkou. Jinak se můžu ztotožnit s tím, co psaly výše dámy." https://www.facebook.com/images/emoji.php/v9/fa5/1.5/16/1f642.png

 

 

 

 

 

 

 

Do you like the article? Share it with your friends!