Support us Join us

Klinický team v Psychiatrické nemocnici Brno

Naši dobrovolníci v PN Brno poskytují kromě skupinových volnočasových setkávání také možnost setkání individuálních, kde s pacienty mohou řešit různé záležitosti více do hloubky a sami se také mnohé přiučit. Jak klinický tým funguje, co přináší pacientům a co v rámci něj řeší dobrovolníci? Přečtěte si o tom v příspěvku, který poskytl koordinátor tohoto týmu, Maarty Horký:


"Klinický tým v rámci projektu SPOLU klade důraz na dlouhodobou individuální spolupráci dobrovolníka s vybraným hospitalizovaným klientem. V rámci jejich pravidelných setkání pomáhá pacientovi dobrovolník řešit těžké situace, v kterých se pacient ocitá, pracují společně na resocializaci klienta či mu dobrovolník přináší informace a svůj pohled na jeho aktuální onemocnění. Toto vše lze dělat i například při hraní karet či šachů :) Hlavním motorem spolupráce je zejména dobrý vztah mezi dobrovolníkem a klientem.


Naši dobrovolníci dostávají podporu od psychologů a lékařů, s kterými mohou cokoli konzultovat, ovšem velmi si pomáhají i sami, poskytují si rady a podporu na intervizích, kde diskutují své názory, radosti i strasti. Na poslední intervizi jsme například řešili důležitost času pro navázání opravdu otevřeného kontaktu s klientem, jak mluvit s klientem, který se neorientuje ve své aktuální situaci či na druhé straně snahu dobrovolníka pracovat se složitým tématem u klienta. Tyto intervize se nesou v dobrém, neformálním duchu a dobrovolníci si vždy rádi přijdou pro radu."

Do you like the article? Share it with your friends!