Support us Join us

Kampaň MIND THE MIND na kongresu EFPSA

Dobrovolníci a koordinátoři projektu Mind the Mind z celé Evropy se setkali v rámci kongresu Evropské federace psychologických studentských asociací (EFPSA), který se uskutečnil minulý týden v Česku, na Šumavě. Pro studenty zapojené do projektu bylo motivující a inspirativní setkat se s kolegy z jiných zemí, zamyslet se společně nad řešením některých problémů při realizaci projektu a předat si vzájemně zkušenosti.

Projekt Mind the Mind zajišťuje workshopy zaměřené na rozšiřování vzdělání o duševním zdraví a nemocích pro žáky základních a středních škol a momentálně probíhá v 20 zemích Evropy (nejnovější členové z Nizozemska se připojili právě na kongresu). Od února, kdy studenti začali na projektu pracovat, se podařilo přeložit materiály do národních jazyků, vymyslet finální podobu workshopů, kontaktovat místní školy a realizovat desítky workshopů (nejaktivnější byli studenti z Litvy s cca 40 realizovanými workshopy).

Koordinátorka Mind the Mnd pro Evropu, Švýcarka Eva Eggemann, představuje vizi pro další období

V Brně probíhá spolupráce na Mind the Mind s dobrovolníky Projektu SPOLU. V uplynulých měsících jsme úspěšně realizovali řadu workshopů a nasbírali mnoho cenných zkušeností a poznatků. Zajímá studenty středních škol téma duševního zdraví? Jsou dostatečně informováni? A jaké jsou jejich vlastní zkušenosti? V brzké době se můžete těšit na podrobný report od brněnských studentů!

Do you like the article? Share it with your friends!