Support us Join us

Téma našeho workshopu „Jak změnit systém péče o duševně nemocné?“ na sympoziu HORIZONTY se ukázalo být velice nosné

OSTRAVA. Zdravíme z třídenní konference Horizonty 2016: Jak se dělá komunita? / Horizons 2016: Doing Community, která se koná v industriálním prostoru okolo dolu Hlubina. Téma našeho včerejšího workshopu „Jak změnit systém péče o duševně nemocné?“ podnítilo velice plodnou diskusi, které se zúčastnili mimo jiné i odborníci na duševní zdraví, peeři a sociální pracovníci.


Díky této konferenci se setkáváme s mnoha inspirativními lidmi, kteří taktéž pracují na změnách nefunkčních systémů v různých oblastech sociální sféry, např. problematice bezdomovectví, mediace či vzdělávání. Uvědomili jsme si, že se v různých projektech objevují podobná řešení, ke kterým jsme dospěli také v Projektu SPOLU. Překvapilo nás například to, že koncept peer pracovníků se v Anglii využívá i v komunitě lidí bez domova. Konferencí se prolínají témata zplnomocnění, zotavení a přebírání zodpovědnosti.


Velkým přínosem je pro nás spousta praktických informací o možnostech posílení komunitního působení, kterými se chceme inspirovat v rámci Projektu SPOLU.

Do you like the article? Share it with your friends!